Meteen naar de inhoud

Recepten

Muffins met cranberries en rozijnen

    Marrije van webbureau Eend bood dit recept met mooie foto aan voor deze site als Kerstmuffins. Maar ze zijn ook in andere jaargetijden heerlijk. Het recept is genoeg voor 12 muffins. Haar tip: Ze worden extra feestelijk als je er gezellige papieren bakjes voor koopt. Een goede tip want het oog wil ook wat. Bedankt voor de hulp en dit lekkere recept!

    Walnoten shortbread met cranberrycurd

      Voor het familiesinterklaasfeest heeft Evelyn Grooten dit mooie recept gemaakt. Het is vrij veel werk om te maken maar je kunt het goed voorbereiden. Het resultaat mag er wezen en het was een heerlijke taart. Bedankt dus voor het recept en de mooie foto!

      Appel cranberrypie

        Via kreeg ik van Raya Lichansky dit lekkere recept voor appel cranberrypie aangeboden. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Appeltaart lust ik iedere dag wel en met cranberries is het helemaal een lekker frisse taart. Raya, ontzettend bedankt voor het lekkere recept en de mooie foto’s!

        Cranberrycompôte met mandarijnen en kweepeer

          Via Claudia Reina van Smultuin ontving ik dit lekkere recept. Smultuin gaat over tuinieren en al het lekkers dat uit eigen tuin te halen is. In het decembernummer worden natuurlijk cranberries besproken. Dit recept komt uit het decembernummer van Smultuin maar van Claudia wilde het nu al wel delen. Bedankt!

          Cranberryglühwein

            Glühwein kent iedereen maar cranberryglühwein? Op dit filmpje zie je hoe je een cranberryglühwein maakt met cidre. Hoewel er steeds meer webwinkels zijn die cider verkopen is het in Nederland moeilijk te verkrijgen. Lukt het niet om cider te vinden? Vervang dan de cider door een liter zoete witte wijn en een liter lekkere appelsap. Proost!

            Cranberrysaus

            Cranberrysaus

              Cranberrysaus is voor Amerikanen onlosmakelijk verbonden met het Thanksgiving diner. Traditioneel eet je deze saus dan bij een kalkoen uit de oven. De fris zure kruidige smaak combineert goed bij zacht vlees zoals kalkoen, varkensvlees maar ook de sterkere smaak van wild.

              Zwart- witte chocomousse met cranberrysaus

                Twee kleuren chocolademousse met erop een prachtige dieprode cranberrysaus. Zo maak je een heel mooi en feestelijk gerecht. Je kunt dit gerecht heel goed voorbereiden dus als er eters komen is dat alvast een zorg minder.

                Rucolasalade met gebakken paddenstoel en cranberries

                  In Berlijn ontdekte ik het nieuwe winkelconcept Kochhaus. Eigenlijk heb ik een pesthekel aan ‘concepten’. Veel concepten zijn bedacht door marketeers die ‘een doelgroep’ zoeken. En veel concepten zijn ook bedoeld om je troep te verkopen die je eigenlijk niet wil of spullen te verkopen die gewoon niet goed werken. Bij Kochhaus hebben ze wél iets moois neergezet. Je laat je er inspireren door de verschillende tafels met gerechten. Weet je wat je wil maken? Alles voor dat gerecht ligt in 2 persoons verpakkingen op tafel of in de kleine koelkastjes ernaast. Je neemt een mooie gedrukte folder mee naar huis en daar staat het recept op. Goed idee, mooi uitgevoerd! Ik kijk uit naar de eerst winkelier die dit in Nederland wil lanceren.

                  Salade met gedroogde cranberries en amandelen

                    In de zomer denk je niet vaak aan cranberries. Geheel ten onrechte. Gedroogde cranberries zijn het hele jaar goed verkrijgbaar en kunnen in veel gerechten iets extra’s toevoegen. Deze salade combineert de gedroogde cranberries met de wat zoetige smaak van geroosterde witte amandelen. Binnen een kwartier heb je een heerlijke frisse salade op tafel staan!

                    Appel cranberry kweepeercrumble

                      Een crumble is een taart die bestaat uit een laag fruit met er bovenop een kruimelige laag. De kweepeer appel cranberrycrumble heeft een lekker fruitmengsel van aromatische kweepeer, zoete appel en fris zure cranberries. Er bovenop een krokante laag van havermoutvlokken met boter en suiker. Een crumble is snel en makkelijk te maken en is altijd een feest om te eten!