Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats feestelijke papieren bakjes in een muffinvorm met 12 bakjes.
Weeg het meel, het bakpoeder en de suiker en doe het bij elkaar in een grote kom. Doe hier ook de kaneel en de nootmuskaat bij. Zesteer (raspen van sinaasappelschil) de sinaasappel boven de kom.
Pers de sinaasappel uit. Doe het sap in een maatbeker, en vul het aan met de melk tot 200 ml. Voeg de gesmolten, afgekoelde boter en het ei hierbij, en klop het geheel lichtjes.
Voeg nu dit natte mengsel bij het droge mengsel in de grote kom, en roer tot het net een geheel is. Om lekkere luchtige muffins te krijgen moet je het beslag niet al te veel roeren, het moet juist een beetje klonterig zijn allemaal.
Voeg nu de cranberries en de rozijnen toe, en roer door het beslag. Verdeel het beslag over de bakjes. Ongeveer 20-25 minuten in de oven, en smullen maar!
Marrije Schaake is eigenaar van Webbureau Eend (de makers van mijn websites) en is ook te vinden op Twitter.