Boter of margarine romig kloppen. Amandelspijs in kleine stukjes snijden en geleidelijk aan samen met de suiker, vanillesuiker, sinaasappelschil, eieren en het zout door elkaar roeren. In ca. 6-8 minuten romig kloppen. Bloem met maismeel en bakpoeder mengen en over de botermassa zeven. Snel door elkaar roeren. Tot slot de cranberries met 1 tl bloem mengen en erdoor roeren.
Het deeg in een ingevette bakvorm (ca. 28-30 cm lang) doen. In de voorverwarmde oven op 175 graden (gas: stand 2-3, hetelucht: 155 graden) ca. 1½ uur bakken. De cake eventueel afdekken zodat deze niet te bruin wordt.
Sinaasappelsap met suiker 3-5 minuten laten sudderen. Rum toevoegen. Deze siroop over de warme cake gieten. De cake laten afkoelen en in aluminiumfolie wikkelen. 1-2 dagen laten staan. De cake met poedersuiker bestuiven. Eet smakelijk!
Bron: Cranberry Marketing Committee