Warm de oven voor op 175 graden in de stand boven en onder verwarmen. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
Week de cranberries in 2 eetlepels rum. Meng in een kom amandelspijs met de boter en 1 lepel rum. Klop het geheel tot een witte schuimige massa met de witte basterdsuiker. Klop de eieren er een voor een doorheen. Meng nu de meel met het bakpoeder en roer het door het mengsel.
Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit cirkels van 3 cm doorsnede. Let op: tijdens het bakken lopen de koekjes behoorlijk uit dus houd voldoende ruimte. Leg op ieder koekje 3 gedroogde cranberries. Bak de plätzchen nu in 10 minuten. Kook ondertussen in een sauspan de abrikozenjam en bestrijk direct na het bakken de koekjes (als ze dus nog warm zijn) met abrikozenjam. Laat de koekjes afkoelen en… eet smakelijk!
Deze mooie foto en dit recept is gemaakt door Hedonistin.