Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kweepeer in kleine stukjes en stoof ze tot ze beetgaar zijn in een klein pannetje met de lepels honing. Haal de pan van het vuur. Meng de cranberries en stukjes appel erdoor. Als je geen kweepeer toevoegt, hoef je niet te stoven. Meng dan de appels, cranberries en honing door elkaar in een kom.
Meng in een andere kom de havermoutvlokken, bloem en basterdsuiker en roer het goed. Smelt de boter en meng het in een kom. Roer het direct goed door elkaar zodat er kruimelige stukjes ontstaan.
Vet een ovenschaal goed in met boter. Doe het fruitmengsel in de ovenschaal. Dek het af met het havermoutvlokkenmengsel en leg daar bovenop de pecannoten. Nu 55 minuten in de oven en eet smakelijk!
Tip: Kweeperen zijn vaak moeilijk te krijgen. Geen probleem: vervang kweepeer gewoon door 2 appels en deze crumble is nog steeds heerlijk!
Vervang de suiker door Plant & Warmth strooisuiker met stevioside, dan is het compleet zonder suiker 0 caloriƫn en toch lekker zoet, want dit is een heerlijk recept, zelfs de boter kan vervangen worden door cocosolie(vaste vorm)
gr. Anke
Reacties zijn gesloten.